Oude schoenen actie 👟 Ontvang bij afgifte van je oude schoenen een waardebon van €12.50* per paar!

Geef je oude schoenen een tweede leven!

Vanaf vandaag kan je bij Berca.be opnieuw genieten van de fantastische oude schoenen inzamelactie.

Hoe werkt de oude schoenen actie?

 1. Je brengt je oude schoenen naar een fysieke Berca.be winkel.
 2. Voor elk paar oude schoenen die je vóór of op moment van aankoop afgeeft, ontvang je een waardebon van €12.50 waarmee je naar hartenlust onze nieuwe herfst- en wintercollectie kan shoppen.
 3. Per aankoopschijf van €50 aan nieuwe schoenen, kan je 1 waardebon van €12.50 inruilen.

Is de waardebon van €12.50 geldig op alle schoenen van de nieuwe herfst- en wintercollectie?

Ja, écht op alle schoenen, per aankoopschijf van €50: op alle damesschoenenherenschoenenkinderschoenen, sneakers, sport- en voetbalschoenen, pantoffels, werkschoenen, wandelschoenen, rubberlaarzen,…

De actie is bovendien geldig op alle merken & alle fashiontrends van dit seizoen!

De kortingsbonnen zijn echter niet cumuleerbaar met kortingen en promoties.

Is de actie ook geldig op de webshop www.berca.be?

Uiteraard kan je ook online profiteren van deze genereuze inzamelactie! Hiervoor heb je twee mogelijkheden:

 • De waardebonnen van €12.50 kan je, na het inleveren van je oude schoenen in één van onze fysieke berca.be winkels, online ingeven op berca.be om zo meteen de korting op je bestelling te ontvangen. Hiervoor dien je de barcode die op de achterkant van elke bon staat te valideren in het veld ‘kortingscode’.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is oude-schoenen-bon.png

 • Wanneer je jouw nieuwe schoenen afhaalt in één van onze berca.be winkels & je pas op moment van afhaling je oude schoenen inlevert, dan betalen we de €12.50 korting terug naar je bankrekening of betaalkaart.

Tot wanneer kan ik genieten van deze superactie?

De oude schoenen actie is geldig t.e.m. zondag 17 oktober 2021 in alle Berca.be winkels in Merksem, Evere, Brugge, Roeselare, Mechelen, Aartselaar, Lier, St. Truiden en Lochristi.

We aanvaarden oude schoenen of waardebonnen van €12.50 dus t.e.m. zondag 17 oktober 2021, nadien niet meer.

Ik heb mijn oude schoenen niet bij? Wat nu?

Geen paniek! Je kan jouw favoriete paar schoenen gratis reserveren en dan heb je twee dagen de tijd om oude schoenen binnen te brengen en ze met korting aan te kopen.

Opgelet: geef je oude schoenen in de winkel zeker af vóór of op moment van aankoop want nadien worden geen oude schoenen meer aanvaard of cash terugbetaald.

Wat doet Berca.be met de ingezamelde oude schoenen?

De ingezamelde oude schoenen worden gesorteerd door een partner. De paren die werkelijk volledig stuk zijn gaan naar het restafval. De bruikbare, oude schoenen gaan praktisch allemaal naar Derde wereldlanden (voornamelijk Afrika). Het is onvoorstelbaar hoe zij ginds van ‘oude schoenen’ terug zeer bruikbare schoenen kunnen vervaardigen.

De opbrengst van deze inzamelactie gebruikt Berca.be op haar beurt om donaties te doen aan diverse goede doelen.

Dit jaar wil berca.be opnieuw als extra de organisatie artsen zonder vakantie in Afrika steunen die hoge bottines, vanaf maat 18 tot en met maat 28, verzamelt om kinderen met klompvoeten te helpen. Ze maken daar dan zelf een soort prothese op waardoor ze goed kunnen gaan lopen. 

Ter illustratie enkele foto’s. De twee eerste zijn klompvoetjes zoals ze bij ons niet meer voorkomen omdat ze op tijd worden behandeld, de derde van een atelle zoals ze bij ons gefabriceerd worden. De laatste toont het plaatje zoals het ter plaatse in Afrika wordt gemaakt en waarop dan de schoentjes gemonteerd worden.

🧡 Kortom, wanneer je deelneemt aan onze oude schoenen actie, draag je jouw ‘schoentje’ zeker bij en maakt jouw bijdrage écht een verschil.

Vertel het dus zeker verder aan vrienden en familie want deze hartverwarmende actie heeft niets dan voordelen!

16 gedachten over “Oude schoenen actie 👟 Ontvang bij afgifte van je oude schoenen een waardebon van €12.50* per paar!”

 1. Als je voor 100€ koopt , kan je dan 2 bonnen van 12,5€ in mindering laten brengen , als je 2 paar oude schoenen binnen brengt ?

  Like

 2. Het blijft voor ons onduidelijk hoe je in het bezit komt van die waardebonnen. Ontvang je dit per mail? Moet je dit afprinten thuis en voorleggen, of ….gebeurt alles in de winkel?

  Like

  1. Hi Ann,

   Alles gebeurt inderdaad de winkel. Je krijgt een coupon van 12,50 euro per paar oude schoenen. Deze coupon kan je per schijf van 50 euro gebruiken (Deze kan je ook online verzilveren.)

   Aarzel niet ons te contacteren indien er verder nog vragen zijn.

   Vriendelijke groeten,

   Anthony

   Like

 3. Ik hen 3 kortingscodes, wil schoenen van 173 euro bestellen online maar kortingscodes worden niet gevalideerd..actie pas geldig tot morgen..ik kan niet meer naar winkel voor die tijd..wat kan ik met mijn 3 bonnen van 12.50 nog doen?

  Like

  1. Beste Mieke,

   Bedankt voor jouw bericht.
   De actie is een week verlengd, je kan de bonnen tem zondag 24/10 gebruiken online en in onze winkels. Mocht er een probleem zijn om de bonnen online te gebruiken stel ik voor om onze klantendienst te contacteren. Dit kan via onze website: https://www.berca.be/nl/contact/

   Vriendelijke groeten,

   Anthony

   Like

 4. Hoi!
  Ik zie de actie nu pas. Eigenlijk ben ik niet zo geïnteresseerd in de kortingsbon maar wil graag van mn oude schoenen af. Is het nog mogelijk om m’n oude schoenen in te leveren? Of kan ik ze ergens anders inleveren?

  Like

  1. Beste Maryam,

   Onze excuses voor het late antwoord.
   Je kan de schoenen gerust binnenbrengen in één van onze winkels. Wij zorgen ervoor dat deze schoenen een 2de leven krijgen 🙂

   Fijne dag verder!

   Groeten,

   Anthony

   Like

  1. Beste Danielle,

   Mijn excuses voor het late antwoord. De bonnen waren ook geldig tem het einde van de oude schoenen actie. Hopelijk heb je hier alsnog van deze actie kunnen genieten 🙂

   Fijne dag verder!

   Groeten,

   Anthony

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: