Trend in sneakerland: duurzame, vegan sneakers

Sneakers. Je kan ze in je garderobe niet meer missen. Deze trend is al enkele jaren een sterkhouder.

 

Een meer recente trend in sneakerland zijn nu de duurzame en/of vegan sneakers.

We horen je denken ‘gaan deze dan langer mee dan gewone sneakers?’. Dat zouden we zeker niet beweren. Wat wel is, is dat duurzame en/of vegan sneakers onder goede omstandigheden worden gemaakt en dat ze voor een kleinere ecologische voetafdruk zorgen.

 

Hierbij zorgen we voor een kleine gids waar je enkele van deze sneakers kan terug vinden:

 

Nike 270052 - thumb 1

 

Dit is een technologisch hoogstandje van Nike. Deze sneaker is gecreëerd om de afvalberg bij het maken van sneakers te verkleinen. De uitgesneden stukjes van de schoen passen in elkaar zoals puzzelstukjes. Als je de schoen in twee zou snijden, past de linker- en de rechterzijde mooi in elkaar.  Hierdoor heb je zo goed als geen restjes van materialen.  

 

Woden 265454 - thumb 1

Dit Scandinavisch merk houdt de groene voetafdruk absoluut in ere. 

 

Zo gebruiken ze voor hun schoenen visleder. Ja, ja je leest het goed: visleder, vooral afkomstig van de IJslandse visserij. Het leder komt hoofdzakelijk van zalm. Bij de vangst van de zalm wordt maar 1% van de schubben gebruikt en de rest is afval. Nu heeft Woden een manier gevonden om van dit afval  een duurzaam en ecologisch materiaal te creëren. 

 

Voor hun binnenzolen gebruiken ze kurk. Dit duurzame product is ook door het WWF goedgekeurd. Het grote voordeel van kurk is dat bij dit proces geen enkele boom wordt gekapt. Enkel de schors wordt gebruikt. Het voordeel van deze bomen is dat ze tot 200 jaar oud worden en in hun hele leven tot wel 22 keer geven aan de mens. 

 

De buitenzolen van Woden zijn gemaakt met minstens 10% gerecycleerd rubber. Bij Woden herken je dit door de spikkeltjes in de schoenzolen. Dat wil zeggen dat het materiaal gerecupereerd is.

 

Diadora 271353 - thumb 1

Dit merk is een klein geheim onder de duurzame sneakers. Deze worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt in Italië. Dit is zeker belangrijk als je Fair werken hoog in het vaandel draagt. 

 

Esprit 260418 - thumb 1

Esprit heeft bij de ontwikkeling van deze vegan sneakers de goedkeuring van Peta. Deze ontwerpen zijn er om op een diervriendelijke manier schoenen te creëren. Dat wil zeggen dat er dus geen dieren bij betrokken zijn. Hierdoor heeft esprit zich op de kaart gezet. Door een merk te worden waarbij ze hun klanten kunnen laten zien dat ze op een  diervriendelijke manier schoenen kunnen ontwerpen. Zonder moeten in te boeten in stijl en comfort.

 

Ara 270182 - thumb 1

Ara is een traditioneel familiebedrijf  dat innovatie en traditie samen brengt. Zo werken ze niet machinaal en hebben ze 130 individuele handelingen. Dit doen ze in 6 verschillende landen onder eigen beheer. Hierdoor kunnen ze dit op een duurzame en ecologische manier tot stand brengen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: